المقادير:
فرخة او اكثر حسب الطلب - 2طماطم مبشورة - 2بصلة مبشورة -3فص ثوم مطحون- 2ليمونة مبشورة بالقشر بتاعها- 2فلفل رومى مبشورة- حزمة بقدونس مقطعة ناعم- ملح- فلفل اسود- بهارات ربع كوب زيت
الطريقة:
يخلط كل الخليط الطماطم والبصل والثوم البقدونس والفلفل الرومى والليمون والملح والفلفل ويحشى بة الفراخ والحشو حتى فى الجلد من جوة ثوم توضع فى صنية وترص ويوزع على الدجاجة الزيت وتدخل الفرن حار من فوق لمدة ساعة او اكثر حتى يحمر وجهها وبالهنا والشفا تجنن واللة على الصوص بتاعها وخاصة مزازة الليمون وصفة مجربة ممتازة تحياتى